Sagriežu vidēja izmēra plūmes, kauliņa vietā ielieku valriekstu un gatavoju bulgāru “sauso ievārījumu” jeb sirdi sildošu desertu

Vēl īss brīdis un plūmju sezona ritēs pilnā sparā, kas nozīmē, ka jums tā ir jāizmanto maksimāli. Un šodien mēs piedāvājam pagatavot “sauso” bulgāru ievārījumu no plūmēm ar riekstiem. Tas ir tik garšīgi, ka gribēsies gatavot vēl un vēl!

Aicinām pagatavot šo neparasto gardumu. Recepte ir vienkārša, pierakstiet to.

Plūmju ievārījums ar riekstiem

Sastāvdaļas:

  • plūmes
  • valrieksti
  • brūnais cukurs

Pagatavošana:

Mēs nenorādām sastāvdaļu skaitu, jo šeit nav proporciju. Jūs varat pagatavot tik daudz plūmju, cik jums ir. Es parasti gatavoju tā, lai visi augļi satilptu uz vienas cepešpannas. Tātad, vispirms jums ir jāizvēlas plūmes. Vislabāk piemērotas ir vidēji lielas un iegarenas.

Nomazgājiet plūmes. Iegrieziet plūmes gareniski līdz kaulam. Uzmanīgi izņemiet kauliņu, lai plūme nesadalās. Riekstus nomizo un pārgriež uz pusēm.

Tad katras plūmes iekšpusē ielieciet pusi riekstu. Var likt arī ceturtdaļu no rieksta, atkarībā no plūmju lieluma.

Novietojiet plūmes ar griezuma pusi uz augšu uz cepešpannas, kas izklāta ar pergamentu. Katrā griezumā ieber brūno cukuru. Var jaukt ar kanēli, bet tad garša nedaudz atšķiras, kanēlis stipri nomāc rieksta garšu. Katrai plūmei vajag apmēram 0,5 tējkarotes cukura. Tas var būt mazāk, cukura daudzums ir atkarīgs pēc jūsu gaumes.

Lasi arī: Kad dušā aizsērējusi kanalizācija, es ieberu divas tabletes un uzleju karstu ūdeni. Rezultāts ir uzreiz!

Cep plūmes cepeškrāsnī 170 grādos, līdz augļi kļūst mīksti. Nesteidzieties ēst uzreiz, ļaujiet augļiem nedaudz atdzist. Plūmju ievārījums ar riekstiem ir gatavs. Jūs varat izmēģināt un izbaudīt garšu.

Protams, tas nav plūmju ievārījums šī vārda parastajā nozīmē. Drīzāk gardums, nevis sagatave ziemai. Tomēr tas garšo vēl labāk. Ja pagatavo sev tasi aromātiskas kafijas, paņem pāris šīs plūmes un kausiņu saldējuma, sanāk brīnišķīgs deserts.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment